آجیل

تاریخچه اجیل در ایران 2

1. فاروج، پایتخت آجیل ایران

مقدار زیادی انواع مغز آجیل

شهرستان فاروج در استان خراسان شمالی، یکی از مراکز آجیل ایران است و آن را به عنوان پایتخت خشکبار کشور نیز می‌شناسند. آجیل فاروج از گذشته باکیفیت بوده و روز به روز بر اعتبار آن اضافه شده است. در این شهر از ابتدا تا انتهای خیابان اصلی، انواع فروشگاه‌های آجیل‌فروشی وجود دارند.

سال‌های پیش در فاروج تخمه را شور نمی‌کردند، بلکه آن را به صورت خال نمک می‌فروختند. در این روش بعد از تفت دادن آجیل، با جارو سیخی روی آن نمک می‌پاشیدند. فاروجی‌ها از آب لیمو، گلپر و کمی رنگ خوراکی برای طعم دادن به تخمه استفاده می‌کردند. کم‌کم تجارت آجیل در این شهر رونق گرفت و محصولاتی مانند گردو، بادام و کشمش در این منطقه تولید شدند و جایگاه خاصی در بازار پیدا کردند.

2. تبریز دارای با کیفیت ترین آجیل ایران

بدون شک، آجیل تبریز بهترین آجیل ایران است. وقتی صحبت از آجیل می‌شود، نمی‌توان از طعم بی‌نظیر پسته، بادام، فندق و سایر آجیل تبریز چشم‌پوشی کرد. آجیل یکی از معروف‌ترین سوغاتی‌های تبریز است که در بین خود مردم این شهر نیز طرفداران زیادی دارد. به طوری که در شب یلدا آجیل را با هدایای دیگر به خانه عروس می‌فرستند و در جشن‌های مذهبی حتما از آن استفاده می‌کنند. تولید آجیل در تبریز آنقدری زیاد است که به کشورهای دیگر از جمله پاکستان، هند، اروپا و ترکیه صادر می‌شود.

  •  

3. اصفهان، یکی از مهمترین مراکز آجیل ایران

آجیل اصفهان کیفیت و طعمی ماندگار دارد. عده‌ای برای خرید سوغات در این شهر ابتدا به سراغ آجیل می‌روند، زیرا اصفهان یکی از معتبرترین مراکز آجیل و خشکبار در کشور است. فروشگاه‌های اصفهان، آجیل با کیفیت را با استفاده از مواد اولیه مرغوب و با استفاده از ماشین آلات مجهز تهیه کرده و در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. شما می‌توانید در سفر خود به اصفهان، آجیل را به عنوان سوغات خریداری کنید. حتی می‌توانید آجیل این شهر را به کارمندان و دوستان خود هدیه دهید. زیرا یک سوغات خوشمزه، مجلسی و باکیفیت محسوب می‌شود.

4. رفسنجان، شهر بهترین پسته ایران

مقداری مغز پسته در گونی آجیل

در حال حاضر حدود 50 درصد تولید پسته جهان در شهرستان رفسنجان انجام می‌شود و به طور کلی ایران 60 درصد صادرات جهانی پسته را به خود اختصاص داده است. این میزان از صادرات، سالانه درآمدی حدود 500 میلیون دلار را به ارمغان می‌آرود. مردم این شهرستان با تلاش زیاد توانسته‌اند 120 هزار هکتار باغ پسته را برپا کنند و محصولی باکیفیت را به سراسر ایران و جهان ارائه دهند.

از معروف ترین انواع پسته رفسنجان می‌توان به پسته احمدآقایی، اکبری، کله قوچی و فندقی اشاره کرد که همگی به خارج از کشور صادر می‌شوند. پسته رفسنجان به دلیل شکل زیبا، مغزهای درشت و بسیار خوش طعم، پسته‌های لوکس در مجالس و مهمانی‌ها به شمار می‌روند. در ضمن، پسته های رفسنجان به دلیل کیفیت بالا و کالری کم، یکی از بهترین آجیل ها برای کاهش وزن محسوب می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *