آجیل

خواص تخمه کدو تنبل1

تخمه شکستن یکی از آن رسومات قدیمی است که اغلب هم پای تماشای فیلم یا فوتبال و یا جمع‌های دوستانه و خانوادگی اتفاق می‌افتد. البته تخمه‌ها آهسته آهسته راه خود را به ظرف آجیل هم پیدا کردند و یکی از اعضای محبوب آجیل مخلوط شدند؛ تخمه‌هایی مانند تخمه جابانی، تخمه کدو، تخمه آفتابگردان و غیره که همگی خوشمزه و بسیار مفید هم هستند. تخمه کدو یکی از انواع تخمه است که با طعم جذاب و خواص بی‌نظیر طرفداران زیادی دارد. دانه‌های بیضی شکل کدو تنبل سرشار از مواد مغذی است. این دانه‌ها غنی از منیزیم، فیبر و آهن هستند و می‌توانند یک میان‌وعده‌ی سالم برای همه‌ی افراد باشند. حتی خواص تخمه کدو به حدی زیاد است که انجمن قلب آمریکا هم توصیه می‌کند روزانه یک چهارم فنجان (30 گرم) تخمه کدو به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم مصرف کنید.

در میان انواع مختلف تخمه‌ها، تخمه کدو یکی از خوشمزه‌ترین مغزهاست. البته این تخمه علاوه بر طعم خوش، مزایا و فواید زیادی هم به همراه دارد که ما هم تصمیم داریم به این فواید و خواص تخمه کدوی آجیلی اشاره کنیم. شما هم اگر دوست دارید در مورد خواص تخمه کدو تنبل برای افراد مبتلا به دیابت – خواص تخمه کدو برای بارداری – فواید تخمه کدو برای مردان و زنان – فواید مصرف تخمه کدو برای لاغری، پوست و مو اطلاعات بیشتری کسب کنید با ادامه‌ی این مطلب همراه باشید.

خواص تخمه کدو در طب سنتی: 1. تخمه کدو مملو از مواد مغذی
دانه‌های کدو، دانه‌های خوراکی بیضی شکلی هستند که به صورت مغز شده و یا دارای پوسته به فروش می‌رسند. تخمه کدوی کامل دارای پوستی سفید رنگ و ترد است که می‌توان به راحتی آن را شکست و مغز تخمه کدو نیز به رنگ سبز است. میزان 28 گرم مغز تخمه کدو تقریبا حاوی 151 کالری انرژی است که اکثر این کالری از چربی و پروتئین آن تامین می‌شود. میزان 28 گرم مغز تخمه کدو بعلاوه حاوی مواد مغذی زیر نیز هست:

7 گرم فیبر
5 گرم کربوهیدرات
7 گرم پروتئین
13 گرم چربی (که 6 گرم آن امگا 6 است)
میزان 18% از نیاز روزانه‌ی بدن به ویتامین K
میزان 33% از نیاز روزانه‌ی بدن به فسفر
میزان 42% از نیاز روزانه‌ی بدن به منگنز
میزان 37% از نیاز روزانه‌ی بدن به منیزیم
میزان 23% از نیاز روزانه‌ی بدن به آهن
میزان 14% از نیاز روزانه‌ی بدن به روی (زینک)
میزان 19% از نیاز روزانه‌ی بدن به مس
تخمه کدو بعلاوه حاوی مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب اشباع‌نشده، پتاسیم، ویتامین B2 (ریبوفلاوین) و فولات است. تخمه کدو و روغن آن با خواص و مواد مغذی دیگری نیز همراه هستند. خواص تخمه کدو در طب سنتی نیز بسیار گسترده است. در طب سنتی این تخمه را دارای مزاج سرد و تر می‌دانند. از خواص و فواید تخمه کدو در طب سنتی می‌توان به تعدیل حرارت بدن و کاهش و تسکین خلط گلو اشاره کرد. این مغز بعلاوه برای رفع خشکی مغز، رفع بی‌خوابی، درمان تب و سل نیز مفید است. همچنین افرادی دارای مزاج گرم و خشک که از چاقی و اضافه وزن رنج می‌برند نیز می‌توانند از خواص تخمه کدو برای کاهش وزن بهره ببرند.

خواص تخمه کدو
خواص و فواید تخمه کدو برای سلامتی: 2. کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان
تخمه کدو دارای تاریخی طولانی است و شاید بتوان مصرف آن را بیش از 7500 سال پیش دانست. این تخمه‌ی خوشمزه در میان فرهنگ‌های مختلف به عنوان درمان‌های محلی مورد استفاده قرار می‌گرفته است؛ درمان‌هایی از جمله درمان عفونت‌های مجاری ادراری و مثانه، درمان فشار خون بالا و قند خون و همینطور درمان انگل‌ها. البته تحقیقات امروزی نیز نشان می‌دهد تخمه کدو تنبل دارای مواد مغذی قابل‌توجهی است که جنبه‌های زیادی بر سلامت افراد دارد. این تخمه منبعی غنی از پروتئین، اسیدهای چرب اشباع‌نشده، ویتامین‌ها و مواد معدنی است که می‌تواند برای کاهش عوامل خطر بیماری‌های مزمن مانند سرطان مفید باشد. دانه‌های تخمه کدو را می‌توان به صورت خام یا بوداده، مغز تخمه کدو و یا با پوست تهیه کنید و البته انواع مختلف آن نیز در فروشگاه‌های مختلف موجود است. در ادامه‌ی این مطلب به خواص تخمه کدو برای سلامتی اشاره می‌کنیم.

خواص و فواید تخمه کدو برای سلامتی

خواص تخمه کدو برای درمان عفونت‌های داخلی: 3. کاهش دهنده طبیعی التهاب بدن
تخمه کدو حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند کارتنوئیدها و ویتامین E است. نقش آنتی‌اکسیدان‌ها در کاهش التهابات و محافظت از سلول‌های بدن در برابر رادیکال‌های آزاد بسیار مهم است. به همین خاطر مصرف غذاهای حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های مختلف کمک کند. می‌توان گفت خواص و مزایای تخمه کدو برای سلامتی بیشتر به خاطر مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان‌های آن است. مطالعات حیوانی روی موش‌ها نشان داده مصرف روغن تخم کدو در موش‌های مبتلا به آرتریت باعث کاهش التهابات آنها شده است. موش‌هایی که از داروهای ضدالتهابی مصرف کرده‌اند عوارض جانبی منفی و متعددی را تجربه کردند در حالی که موش‌هایی که روغن کدو دریافت کردند هیچ عارضه‌ی جانبی نداشتند.

خواص تخمه کدو برای درمان سرطان:4. کاهش خطر ابتلا به سرطان روده – معده و پروستات
مصرف آجیل‌ها خواص و فواید مختلفی برای سلامتی دارند. برای مثال یک رژیم غذایی که حاوی مقادیر کافی تخمه کدوی خام یا بوداده است با کاهش ابتلا به سرطان معده، سینه، شش، پروستات و روده‌ی بزرگ همراه است. یک مطالعه‌ی مشاهده‌ای بزرگ نشان داد که مصرف تخمه کدو با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان یائسه همراه است. مطالعات دیگر نشان می‌دهند لیگنان (نوعی پلی‌فنول) در تخمه کدو نقش کلیدی و مهمی در پیشگیری و درمان سرطان سینه ایفا می‌کند. در نهایت اینکه تحقیقات آزمایشگاهی نیز تاثیر مصرف تخمه کدو بر کاهش رشد سلول‌های سرطانی پروستات را ثابت کرده است.

خواص تخمه کدو برای سلامت استخوان ها:5. عامل تشکیل سلول های استخوانی سالم
تخمه کدو به عنوان یکی از منابع طبیعی منیزیم شناخته می‌شود. از آنجایی که کمبود منیزیم در بسیاری از کشورها شایع است، این مساله می‌تواند بسیار مهم باشد. برای مثال تحقیقات نشان داده 79 درصد از مردم آمریکا کمتر از میزان توصیه شده‌ی روزانه منیزیم دریافت می‌کنند. شاید جالب باشد بدانید منیزیم برای بیش از 600 واکنش شیمیایی در بدن ضروری است. سطوح کافی منیزیم در بدن برای موارد زیر مهم است:

کنترل فشار خون
کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی
تشکیل و حفظ استخوان‌های سالم
تنظیم سطح قند خون
خواص تخمه کدو برای سلامت استخوان ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *