شکلات

تفاوت لوکوم و باسلوق چیست؟

تفاوت لوکوم و باسلوق چیست؟

با یادگیری و دانستن روش های پخت لوکوم و باسلوق می توانید تفاوت لوکوم و باسلوق را به راحتی متوجه بشوید.

طرز تهیه باسلوق

طرز تهیه باسلوق به این شرح است:

مواد لازم:

بهتر است قبل از شروع هر کار مواد لازم را تهیه کنید در ادامه مواد لازم را برای طرز تهیه باسلوق بیان کرده ایم.

  • نصف لیوان نشاسته
  • ۱ و نیم لیوان آب سرد
  • نصف لیوان شکر
  • یک بسته ژله رنگی
  • ۳ قاشق غذاخوری گلاب
  • نصف قاشق غذاخوری کره

دستورالعمل تهیه باسلوق

زمانی که مواد لازم برای درست کردن باسلوق تهیه کردید باید دستورالعمل آن را هم به خوبی بررسی کنید تا بتوانید به راحتی این شیرینی عالی را برای خود درست کنید.

  • نشاسته و آب سرد را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و کاملا مخلوط کنید تا یکدست شوند.
  • سپس شکر و پودر ژله را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • هم زدن مواد را ادامه دهید تا زمانی که دانه های نشاسته کاملا در آب حل شوند.
  • قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و مواد را مرتبا با یک قاشق هم بزنید.
  • بعد از سفت شدن مخلوط، گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا با مواد دیگر مخلوط شود.
  • کره را اضافه کنید و هم بزنید.
  • بعد از اینکه مخلوط کاملا غلیظ شده و از قابلمه جدا شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
  • قالبی که در نظر گرفته اید را با سلفون یا پلاستیک بپوشانید و با استفاده از روغن کمی چرب کنید.
  • مخلوط باسلوق را با قطر تقریبا ۱٫۵ تا ۲ سانتی متر به صورت یکنواخت روی پلاستیک چرب شده‌ ی درون قالب پهن کنید و قالب را برای ۵ تا ۶ ساعت داخل یخچال بگذارید.
  • سپس قالب را از یخچال بیرون بیاورید و باسلوق را به صورت مربعی شکل برش بزنید.
  • مربع ها را داخل پودر نارگیل یا نشاسته ذرت بغلتانید و داخل ظرف مورد نظرتان سرو کنید.

طرز تهیه لوکوم نارگیلی

یکی از انواع لوکوم، لوکوم نارگیلی می باشد که طعمی بسیار عالی دارد.

مواد لازم

در ادامه مواد لازم را برای درست کردن، این نوع لوکوم در اختیار شما قرار داده ایم.

  • ۴ فنجان (۸۰۰ گرم) شکر گرانول
  • ۴ و نیم فنجان (۲ لیتر) آب
  • ۲ قاشق چایخوری آب لیموی تازه
  • ۱ و یک چهارم فنجان نشاسته ذرت
  • ۱ قاشق چایخوری خامه تارتار
  • ۱ قاشق غذاخوری گلاب
  • ۱ فنجان (۸۵ گرم) پودر نارگیل شیرین شده
  • رنگ خوراکی صورتی
  • پودر قند به میزان لازم

دستورالعمل تهیه لوکوم نارگیلی

برای اینکه بتوانید این نوع لوکوم را به بهترین شکل ممکن و همچنین راحتی درست کنید؛ باید دستورالعمل آن را به خوبی بدانید.

  • درون یک قالب ۹×۹ اینچی کاغذ روغنی قرار دهید و با اسپری آشپزی اسپری کنید. کنار بگذارید.
  • در یک قابلمه متوسط، شکر، ۱ و نیم فنجان آب و آب لیمو را با هم مخلوط کنید.
  • از یک برس شیرینی پزی مرطوب برای جلوگیری از تشکیل کریستال های شکر روی قابلمه استفاده کنید.
  • هنگامی که مخلوط به جوش آمد، یک دماسنج مخصوص شیرینی پزی را داخل آن وارد کنید.
  • اجازه دهید بدون هم زدن به جوشیدن ادامه دهد تا به دمای ۲۴۰ درجه فارنهایت برسد.
  • در حالی که مخلوط در حال جوش است، نشاسته ذرت، خامه تارتار و ۳ فنجان آب باقیمانده را در یک قابلمه بزرگتر مخلوط کنید.
  • با لیسک هم بزنید تا توده ها از بین بروند. قابلمه را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و بگذارید بجوشد.
  • وقتی مخلوط شکر به ۲۴۰ درجه فارنهایت رسید، آن را به آرامی داخل مخلوط نشاسته ذرت بریزید و مدام هم بزنید.
  • دوباره آن را به جوش بیاورید و حدود یک ساعت به پخت ادامه دهید.
  • مخلوط بسیار غلیظ می شود و به رنگ زرد کم رنگ در می آید.
  • بعد از یک ساعت از روی حرارت بردارید و گلاب را اضافه کنید.
  • مخلوط را در قالب آماده شده بریزید و بگذارید یک شب در جای خنک (اما نه در یخچال) بدون درب بماند.
  • مخلوط را از قالب به روی سطحی که پودر قند پاشیده اید انتقال دهید.
  • با چاقوی چرب شده برش دهید و در نارگیل بغلتانید. اگر لوکوم هنوز چسبناک است، در مقدار بیشتری شکر بغلتانید.

 

با نگاه کردن به دو دستور پخت بالا تفاوت لوکوم و باسلوق برای شما کاملا مشخص می شود. همانطور که مشاهده می کنید طرز تهیه این دو شیرینی بسیار راحت است و تفاوت کمی در روش پخت آنها وجود دارد.

از جمله تفاوت های باسلوق و لوکوم این است که در لوکوم شما بایستی از رنگ خوراکی و یا عصاره میوه ها استفاده کنید تا لوکوم ها رنگ داشته باشند، اما در باسلوق از پودر ژله برای این کار استفاده می شود. در ضمن در لوکوم برای قوام بیشتر مواد از خامه تارتار استفاده می شود اما در مورد باسلوق نیازی به استفاده از این ماده نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *