آجیل

خرمای درجه یک

خواص خرما

خرما یک ماده‌ی غذایی شیرین است که اصالت آن به کشور عراق برمی‌گردد. این ماده‌ی غذایی نوع، مزه‌، اندازه و رنگ‌های متفاوتی دارد. خرما حاوی مواد مغذی مختلفی است که ممکن است سطح کلسترول خون را تنظیم کنند، سلامت استخوان‌ها را بهبود ببخشند، به زنان باردار کمک کنند و عملکرد شناختی را بهبود دهند. در مقاله‌ی امروز دیجی‌کالا مگ تصمیم داریم خواص خرما را با شما به اشتراک بگذاریم و ارزش غذایی آن را بگوییم. برای اینکه اطلاعات بیشتری درباره‌ی خرما به دست بیاورید، تا پایان مقاله در کنار ما باشید.

 

ارزش غذایی خرما

خرما منبع غنی ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف به شمار می‌رود و برای سلامتی بدن بسیار مفید است. در ادامه ارزش غذایی ۱۰۰ گرم خرما را در اختیارتان قرار داده‌ایم.

کالری ۲۷۷
کربوهیدرات ۷۴.۹۷ گرم
پروتئین ۱.۸۱ گرم
چربی کل ۰.۱۵ گرم
کلسترول ۰ گرم
فیبر غذایی ۶.۷ گرم
فولات ۱۵ میلی‌گرم
نیاسین ۱.۶۱ میلی‌گرم
پانتوتنیک اسید ۰.۸۰۵ میلی‌گرم
پیریدوکسین ۰.۰۵۰ میلی‌گرم
تیامین ۰.۰۵۰ میلی‌گرم
ویتامین کا ۲.۷ میلی‌گرم
سدیم ۱ میلی‌گرم
پتاسیم ۶۹۶ میلی‌گرم
کلسیم ۶۴ میلی‌گرم
مس ۰.۳۶۲ میلی‌گرم
آهن ۰.۹۰ میلی‌گرم
منیزیم ۵۴ میلی‌گرم
منگنز ۰.۲۹۶ میلی‌گرم
فسفر ۶۲ میلی‌گرم
روی ۰.۴۴ میلی‌گرم

خرما به‌طور طبیعی سرشار از ویتامین‌های B6، آ و کا است‌. این ویتامین‌ها به رشد استخوان‌ها و بهبود سلامت چشم‌ها کمک می‌کنند. فیبر موجود در خرما سلامت روده را بهبود می‌دهد و به‌طور طبیعی میزان کلسترول را کاهش می‌دهد. خرما ممکن است خطر ابتلا به سرطان‌های روده و معده را کاهش دهد.

مواد معدنی دیگر خرما مثل کلسیم، آهن، پتاسیم، پروتئین، منگنز، منیزیم، فسفر، مس و گوگرد عملکرد عمومی بدن را بهبود می‌بخشند. این مواد معدنی برای سوخت‌وساز و عملکرد سیستم ایمنی بدن مفید هستند. فولات موجود در خرما برای زنان باردار مفید است و تیامین آن هم برای سیستم عصبی فوایدی دارد.

خواص خرما

حالا که به ارزش غذایی خرما اشاره کردیم، وقت آن است که شما را با خواص این ماده‌ی غذایی مقوی و سالم آشنا کنیم. اگر برایتان مبهم است که خرما چه خاصیتی دارد این مقاله قطعا برایتان مناسب است. در ادامه تعدادی از خواص خرما را بررسی می‌کنیم.

۱. سطح کلسترول خون را تنظیم می‌کند

یک مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف خرما ممکن است اثرات مثبتی روی میزان کلسترول خون و استرس اکسیداتیو داشته باشد. خرما هیچ کلسترولی ندارد و غنی از آهن است. میزان فیبر موجود در خرما بیشتر از موز است. باید درباره‌ی اینکه خرما چطور به تنظیم سطح کلسترول خون کمک می‌کند، تحقیقات بیشتری انجام شود.

۲. سلامت استخوان‌ها را بهبود می‌بخشد

خرما منبع غنی مس، منیزیم، سلنیوم و مگنز به شمار می‌رود. تمام این مواد مغذی برای حفظ سلامت استخوان‌ها و پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با استخوان‌ها مثل پوکی استخوان ضروری هستند. خرما همچنین سرشار از ویتامین کا است که به انعقاد خون کمک می‌کند. خرما حاوی بور (Boron) هم است. تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که بور یک ماده‌ی مغذی مهم برای حفظ سلامت استخوان‌ها است.

۳. به بهبود سلامت مغز کمک می‌کند

نشان داده شده که خرما از مغز در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب محافظت می‌کند.

بین مصرف منظم خرما و کاهش خطر ابتلا به زوال عصبی و عملکرد شناختی بهتر در افراد مسن ارتباط وجود دارد. یک مطالعه‌ی حیوانی به این نتیجه رسید که مصرف خرما می‌تواند سرعت پیشرفت بیماری آلزایمر را کاهش دهد. در یک مطالعه‌ی دیگر روی موش‌ها نشان داده شد خوردن خرما برای مدت طولانی به پیشگیری از التهاب در مغز کمک کرد.

 

۴. از التهاب جلوگیری می‌کند

خواص رطب

یکی از خواص خرما، پیشگیری از التهاب محسوب می‌شود. خرما دارای خواص ضدالتهابی است. این ماده‌ی غذایی منیزیم دارد که ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و با التهاب مبارزه کند. اگر در رژیم غذایی خود منیزیم کمی مصرف ‌کنید، سیستم ایمنی بدنتان نمی‌تواند به‌خوبی با التهاب مبارزه کند. هرچند مطالعات انجام شده در این زمینه محدود هستند.

۵. برای زنان باردار مفید است

زنان باردار باید تقریبا ۳۰۰ کالری بیشتر از سایر افراد مصرف کنند. بیشتر خانم‌های باردار برای تأمین کالری لازم بدن خود، مواد غذایی حاوی کالری بالا را می‌خورند که مواد مغذی کمی دارند.

این موضوع می‌تواند در بلندمدت منجر به مشکلاتی شود. خرما می‌تواند یک گزینه‌ی سالم برای دریافت کالری لازم بدن باشد. اگرچه کالری خرما بالا است، اما مواد مغذی زیادی دارد و به تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم بدن زنان باردار کمک می‌کند.

شواهد نشان می‌دهند که فیبر موجود در خرما ممکن است به درمان بواسیر در زنان هنگام بارداری کمک یا از آن جلوگیری کند. یک مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف خرما چهار هفته قبل از فارغ شدن ممکن است برای زنان باردار مفید باشد. به مطالعات بیشتری در زمینه خواص خرما برای زنان نیاز است. همچنین بعضی از شواهد عنوان می‌کنند که خرما ممکن است عضلات رحم را در ماه‌های آخر بارداری تقویت کند.

  • ۹ ورزش عالی دوران بارداری که برای سلامت مادر و جنین مفیدند

۶. به درمان یبوست کمک می‌کند

در مطالعات انجام شده روی موش‌های صحرایی نشان داده شد که عصاره‌ی خرما فعالیت دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد و در درمان یبوست مفید است. فیبر موجود در خرما هم از سرطان‌های دستگاه گوارش جلوگیری می‌کند. خوردن روزانه حداقل ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر ممکن است سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد.

همچنین ممکن است مدفوع را نرم کرده و از یبوست پیشگیری ‌کنید. سعی کنید مصرف مواد غذایی که هیچ فیبری ندارند را محدود کنید. البته توجه داشته باشید که در بعضی از موارد، کاهش مصرف فیبر ممکن است به درمان یبوست کمک کند. بنابراین اگر مشکلات گوارشی دارید، قبل از مصرف خرما با پزشک مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *